Muutostyöhakemus

Uusi 1.7.2010 voimaan tullut asunto-osakeyhtiölaki edellyttää että osakkaan on ilmoitettava yhtiölle kunnossapitotyöstä, joka saattaa vaikuttaa rakennuksen rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti etukäteen ja siihen on liitettävä asianmukaiset selvitykset.

1.1.2016 alkaen muuttuneet asbestimääräykset saattavat edellyttää asbestikartoituksen tekemistä ennen remontin aloitusta ja mahdollisesti osan remontin toteutuksesta asbestityönä. Näistä aiheutuvat kustannukset tulevat remontin tekijän maksettavaksi. Ole tästä asiasta yhteydessä isännöitsijään jo remontin suunnitteluvaiheessa.

Muutostyöilmoitus on mahdollista tehdä joko isännöitsijätoimistosta saatavalla lomakkeella tai sähköisesti alla olevalla lomakkeella. On tärkeää huomioida, että muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin siihen on saatu kirjallinen lupa isännöitsijätoimistolta.

Kunnossapito- tai muutostyöstä on ilmoitettava taloyhtiölle aina, kun remontti voi vaikuttaa kiinteistön rakenteisiin, eristeisiin, tai yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla oleviin asioihin. Sen sijaan pienistä pintaremonteista, kuten seinien tapetoinnista tai maalauksesta ei tarvitse ilmoittaa.

Esimerkiksi on ilmoitettava hanan, WC:n tai antennipistorasian vaihtamisesta, lattiaremontista (jos sillä voi olla vaikutusta esim. äänieristykseen kun muovimatto vaihdetaan parkettiin, ja sitä kautta naapurihuoneistoon), ja kylpyhuone- tai keittiöremontista.

Aina on siis ilmoitettava töistä jotka voivat vaikutta rakenteisiin, akustiikkaan, eristeisiin tai rakennuksen perusjärjestelmiin, kuten lämmitys-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- tai tiedonsiirtojärjestelmiin.

Taloyhtiöllä on oikeus valvoa, että huoneiston kunnossapito- tai muutostyö suoritetaan rakennusta ja kiinteistöä vahingoittamatta ja hyvän rakennustavan mukaisesti. Osakkeenomistaja vastaa tarpeellisista ja kohtuullisista yhtiön valvontakuluista, kuten isännöitsijän tai asiantuntijan veloittama palkkio.

Huoneisto

Omistaja

Nimi
Kotiosoite

Muutostyö

KK slash PP slash VVVV
KK slash PP slash VVVV

Liitteet

Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 8 MB.

  Rak.tekniset työt

  Urakoitsija
  Valvoja
  Suunnittelija

  LVI-työt

  Urakoitsija
  Valvoja
  Suunnittelija

  Sähkötyöt

  Urakoitsija
  Valvoja
  Suunnittelija

  Vesieristys

  Vesieristyksen tekijä